Kérlek, segíts Renátának!

Üdvözlők mindenkit!

Tóth Renáta

Tóth Renáta vagyok. 2021-ben kezdődött az életünk sorsfordító csapása, amikor az addig egészséges kisfiam egyik pillanatról a másikra gyógyíthatatlan beteg lett. Addigi életünk teljesen megváltozott. A kisfiam folyton panaszkodott, hogy zsibbad a bal lába. Akkor még azt hittük izomláz, de mivel napok múltával sem javult - sőt rosszabb lett - orvoshoz fordultunk. A Covidra hivatkozva karanténba helyezte annak ellenére, hogy mindig negatív lett a teszt eredménye. Így időben nem kaptunk orvosi segítséget.

2021 decemberére már olyan súlyos lett fiam állapota, hogy nem bírta emelni sem a lábát, nem tudott járni a kis lábán, csak húzta maga után. Akkor kórházba kerültünk, és ott megállapították, hogy a gerincvelőjén daganat, vagy gyulladás van.

Amit akkor átéltem szülőként azt senkinek sem kívánom! Elmondták az orvosok, hogy nem fogja túlélni. Akkor a kisfiam azt mondta: anyu nyugodj meg, ez az én harcom a rákkal szemben. Ti apával csak legyetek mellettem!

Ordítottam és féltem, de tudtam: erősnek kell lennem, mert a gyermekem nem láthatja, hogy mit is érzek belül! Mikor nem látta, kimentem sírni. Előtte pedig azt mutattam, hogy minden rendben lesz. 

4 nap múlva hazaengedték a kórházból és szteroidot kaptunk. Az első hónapban javult az állapota, és kisebb lett a daganat. De a másik hónapban 30 kg-ot hízott a kisfiam, és a daganat is növekedett. Összetörtünk teljesen. Nagyon nehéz volt látni a szenvedését, és nem tudtam segíteni bármennyire is szerettem volna! Egy szülő, egy anya mindent átvenne, ha tehetné, csak hogy a gyermeke ne érezzen fájdalmat!

2021 áprilisára egyik pillanatról a másikra megbénult a lábára. Tolószékbe került. Ennek ellenére erős és pozitív volt a gyermekem. Nehéz időszak volt, mert ránk volt utalva. Pár hónap elteltével - novemberben - lebénult a két keze, karjai is. Sokat sírtunk és kipróbáltunk sok alternatív gyógymódot is, de semmi nem vezetett eredményre, mert folyamatosan nőt a daganat.

Az orvosok még mintát sem tudtak venni, hogy kiderüljön, hogy daganattal vagy gyulladással állunk szemben, mert veszélyes helyen volt! Így sohasem tudtuk meg mivel is állunk szemben!

2022 január 18-án a kisfiam este 21 órakor meghalt. Közel 45 percig volt halott. Nem tudom minek köszönhető, de visszajött az életbe. A mentősök csodának vélték. Azonnal a kórházba szállították. Itt elmondták, hogy nem fogja a reggelt megélni. Térdre rogyva kértem az orvost, mentse meg, de semmi jóval nem bíztatott. Másnap félve, rettegve, de túlélte az éjszakát! Akkor kómában volt és lélegeztető gép lélegeztette. Azt mondták az orvosok, hogy csoda történt, de magához soha nem fog térni. De én tudtam, éreztem, hogy mégis élni fog! Így is lett aznap a kómából magához tért. Próbálták mesterségesen altatni, de nem reagált a kis szervezete az altatásra. Így pár nap múlva abbahagyták az altatást. Az állapota folyamatosan romlott. Húsvét nagyhetében kétszer is meghalt, de mindig visszajött az életbe!

Májusban aztán a látását is elvesztette. Soha egy könny nem jött a szeméből! Tűrt minden fájdalmat. Testi és lelkit egyaránt.

Rá egy hétre a férjem öngyilkos lett, magunkra hagyott a nehéz feladattal.

Fel sem tudtam fogni, hogy magamban hogyan fogom ezt végig vinni, de tudtam, a gyermekemet nem hagyhatom cserben!

Körülbelül egy hétre rá, minden engedélyt beszereztem ahhoz, hogy hazahozhassam a kórházból. Közel 6 hónap után a gyermekem hazajöhetett a kórházból. Vállalva most már egymagam a felelőséget, hogy otthon legyen a gyermekem! 

Augusztusban aztán tüdőgyulladást kapott, és kómába esett, de sikerült ezt is leküzdenie! Körülbelül 3 hétre rá kilyukadt a gyomorszondája, és ez már végzetes volt.

Szeptember 31-én meghalt. Hat sikeres újraélesztés után a hetedik elvitte. Elvette tőlem örökre a gyermekem. Életem darabokra hullott teljesen. 3 hónap leforgása alatt vesztettem el a családomat. Még a mai napig össze vagyok törve!

Rengeteg adósságom gyűlt fel ezalatt. Hiteltartozásaim lettek, a számlákat nem tudom rendesen fizetni. A munkahelyemet is elvesztettem. A házamat bármikor elveheti a bank. Tönkrement az életem. Kérlek titeket, hogy aki megteheti, segítsen!

Mindenkinek köszönöm szépen, aki segít!

Számlaszámom: 11773449-03435607

Számlatulajdonos neve: Turbucz Zsoltné.

Közleménybe pedig írjatok, hogy Adomány.

Teljes szívemből köszönök mindent!

Tisztelettel kéri és köszöni: Tóth Renáta.

2024.03.16.« Vissza

Friss hírek

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk